Yhteistyössä


Koneen Säätiön tavoitteena on luoda edellytyksiä rohkeille tieteen ja taiteen avauksille. Säätiö on itsenäinen ja riippumaton organisaatio, joka tukee tieteellistä tutkimustyötä, kulttuuria ja taidetta sekä tieteen yleistajuistamista apurahoin, ylläpitää Saaren kartanon taiteilija- ja tutkijaresidenssiä ja järjestää erilaisia tilaisuuksia. Vuosina 2015–2017 Koneen Säätiö tukee IHME-festivaalia yhteensä 900 000 eurolla.

Animaatioon ja designiin keskittynyt studio Boutique suunnitteli ja toteutti IHME-festivaalin 10-vuotisvideon.

Helsingin kaupunginmuseo on maailman ainoa museo, jonka aiheena on Helsinki. Keskiössä ovat kaupunkilaisten omakohtaiset kokemukset ja tavallinen arki, jota museon esineet ja valokuvat heijastavat. Kiss-kiss-karkkipaperi, natiseva heteka ja valokuva kotilähiön pihalta ovat museossa kallisarvoisia aarteita. Helsingin kaupunginmuseo sijaitsee Senaatintorin kulmalla kaupungin vanhimmissa kortteleissa ja sinne on aina vapaa pääsy. Kaupunginmuseossa jokaisella on mahdollisuus rakastua Helsinkiin. Kaupunginmuseon museoperheeseen kuuluu myös neljä muuta helsinkiläistä museota – Hakasalmen huvila, Ruiskumestarin talo, Työväenasuntomuseo ja Ratikkamuseo. Museon kokoelmissa on noin miljoona valokuvaa ja 450 000 esinettä, ja se vaalii myös kulttuurihistoriallisesti arvokkaita rakennuksia ja ympäristöjä sekä toimii Keski-Uudenmaan maakuntamuseona.

Luonnontieteellinen keskusmuseo LUOMUS on Helsingin yliopiston erillislaitos, joka säilyttää ja ylläpitää luonnontieteellisiä kansalliskokoelmia sekä harjoittaa niihin liittyvää tutkimusta. Luomuksen kokoelmiin pääsee tutustumaan kolmessa yleisökohteessa, Luonnontieteellisessä museossa sekä Kaisaniemen ja Kumpulan kasvitieteellisissä puutarhoissa.

Louhela Jam on vapaaehtoisvoimin tuotettu ilmaistapahtuma Länsi-Vantaan Louhelassa. Tapahtuma on järjestetty jo vuodesta 1992 samalla paikalla, Jokiuoman puistoalueella, ja se on kasvanut vuosien saatossa koko perheen tapahtumaksi, jossa kaikille ikäluokille on tarjolla laadukasta ohjelmaa musiikin ja taiteen parissa. Tavoitteena tukea, kehittää sekä ylläpitää rikasta, monipuolista ja laadukasta musiikki- ja taidekulttuuria Vantaalla yhdessä alueen yritysten ja yhteisöjen kanssa.

 

P. Mutasen Elokuvakonepaja Oy on elokuvakamerakaluston vuokraamo ammattilaisille. Vuodesta 1987 toiminut yritys toimittaa elokuvakamerat, objektiivit ja kaikki tarvittavat lisävarusteet kaikenkokoisiin tuotantoihin: mainoksista televisiosarjoihin ja pitkistä elokuvista dokumentteihin. Nimensä mukaisesti Elokuvakonepaja myös huoltaa ja rakentaa kalustoa tuotantojen erikoistarpeisiin.

 

IHME-koulun yhteistyökumppanit

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kuvataidekasvatuksen koulutusohjelmasta valmistuu kuvataideopettajia, jotka toimivat aineenopettajina eri koulutusasteilla sekä visuaalisen alan asiantuntijatehtävissä mm. museoissa, sosiaali- ja terveysalalla sekä kolmannella sektorilla. Koulutusohjelma toteuttaa vuosittain lukuisia yhteistyöhankkeita mm. taide- ja kulttuurilaitosten sekä muiden yhteiskunnallisten toimijoitten kanssa.

Helsinki

Helsingin kaupungin Kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan nuorison palvelukokonaisuus tuottaa yhdessä nuorten kanssa kulttuuripalveluita ja harrastuksia. Lisäksi edistämme nuorten yhteiskunnallista osallistumista ja tarjoamme nuorille tukea ja neuvontaa. Nuorison palvelukokonaisuus huolehtii nuorisotyöstä ja nuorisopolitiikasta. Ydinkohderyhmämme ovat 10–18-vuotiaat nuoret. Meillä on noin 360 työntekijää, joista suurin osa on nuoriso-ohjaajia. Toimimme noin 50 tilassa eri puolilla Helsinkiä. Nuorisotyötä tehdään nuorisotaloissa, muissa toimipaikoissa ja projekteissa. Lisäksi virasto tukee nuorisojärjestöjä ja nuorten ryhmiä.