Tietoa meistä

IHMEen työryhmä 2016Taidesäätiö Pro Arten asiantuntijatyöryhmä, vasemmalta: Hanna Johansson, Paula Toppila, Timo Valjakka, Tuula Arkio ja Leevi Haapala. Kuva: Veikko Somerpuro

Avoimet työpaikat

Jos olet kiinnostunut työskentelemään IHME-festivaalilla, voit liittyä Vapaat työpaikat -sähköpostilistallemme. Lähetäthän yhteystietosi (nimi, sähköpostiosoite) osoitteeseen: info@ihmefestival.fi


IHMEen tarkoitus

Taidesäätiö Pro Arte haluaa edistää taidetta demokraattisessa yhteiskunnassa, tärkeänä osana ihmisten elämää ja arkea. Säätiön tarkoituksena on edistää kuvataiteen asemaa ja näkyvyyttä sekä kehittää sen yleisösuhdetta ja saavutettavuutta. Säätiön toiminta on kansainvälistä ja suunnattu kaikille kulttuurista kiinnostuneille. Säätiö tuottaa vuosittaisen IHME-nykytaidefestivaalin, johon sisältyy valitun taiteilijan teos julkisessa tilassa, keskustelua ja taidekasvatushankkeita teokseen liittyen.

Taidesäätiö Pro Arte kutsuu vuosittain yhden kansainvälisen taiteilijan tai taiteilijaryhmän toteuttamaan IHME-teoksen julkiseen tilaan. IHME-teoksen toteutustapa, muoto ja sijainti määritellään yhdessä valitun taiteilijan kanssa. IHME-festivaaleilla on lisäksi luentoja, elokuvia ja työpajoja sekä keskustelua IHME-teoksen teemoista yhdessä taiteilijan kanssa. IHME-festivaalille on vapaa pääsy.


IHMEen tarina

Entä jos taidetta olisi siellä, missä kaikki jo ovat: kauppakeskuksissa, rautatieasemalla tai ratikoissa? Entä jos se olisi jotain ohikiitävää – tuntemattoman kanssa vaihdettu hymy, jaettu hetki tai yritys ymmärtää etäisyyttä kaukaiseen kulkijaan, meteoriittiin kolmen miljardin vuoden takaa? Entä jos ei tuntuisikaan tärkeältä tietää, oliko teos taidetta – jos tärkeämpää olisi se, miltä se tuntuu tai kenelle siitä kertoisi? Entä jos silloinkin, kun kaikki näyttää olevan kuten ennenkin, yllättäen kohdattu saisi ihmettelemään: entä jos?


Yhteystiedot

IHME-nykytaidefestivaali
/ Taidesäätiö Pro Arte
Kalevankatu 4, 2. krs
00100 Helsinki
info(at)ihmefestival.fi


Laskutustiedot

Taidesäätiö Pro Arte on siirtynyt laskujen sähköiseen käsittelyyn 1.1.2016 alkaen. Vastaanotamme laskut mieluiten verkkolaskuna. Mikäli ette pysty vielä toimittamaan verkkolaskuja, laskutusohjeet ovat ladattavissa PDF-muodossa tästä.

Säätiön verkkolaskutunnukset:

Verkkolaskuosoite OVT: 003721485721
Operaattori Baswaren välittäjätunnus: BAWCFI22


Henkilökunta

Toiminnanjohtaja Paula Toppila, p. 045 1240096
paula.toppila(at)ihmefestival.fi

Kulttuurituottaja Päivi Matala, p. 045 2350080
paivi.matala(at)ihmefestival.fi
Kokoaikainen 1.11.–30.4., osa-aikainen 1.5.–31.10. (paikalla ma-ke)

Tiedottaja Oona Simolin, p. 045 6326267
oona.simolin(at)ihmefestival.fi
Määräaikainen 31.12.2018 asti


Hallitus

Puheenjohtaja Tuula Arkio
tuula.arkio(at)ihmefestival.fi, p. 040 5057687

Hallituksen jäsenet:

Leevi Haapala
Hanna Johansson
Marja Ramm-Schmidt
Timo Valjakka

Asiamies Lauri Paloheimo, p. 040 7778890
lauri.paloheimo(at)foundationmanagement.fi


Työryhmä

Säätiön asiantuntijatyöryhmä vastaa festivaalin taiteilijan valinnasta sekä IHME-päivien sisällön suunnittelusta.

Työryhmään kuuluvat Tuula Arkio (pj.), Leevi Haapala, Hanna Johansson, Paula Toppila (taustatyö, sihteeri) ja Timo Valjakka.


Toiminnan rahoitus

Säätiön rahoittajana toimii yksityinen lahjoittaja, joka haluaa pysyä nimettömänä. Vuosina 2015−17 toimintaa rahoittaa myös Koneen Säätiö.