Info


Vuosittainen IHME-nykytaidefestivaali tuottaa kansainvälisen taiteilijan tilausteoksen julkiseen tilaan. IHME-teoksen äärellä koettua jatkaa monipuolinen festivaaliohjelma. IHME-koulu sisältää taidekasvatusta ja yleisötyöprojekteja yhteistyössä koulujen ja muiden toimijoiden kanssa.

Festivaali on kaikille avoin ja ilmainen.

Keskustelut, -kuvat ja -videot löydät hashtagilla #IHME2017!

IHME-toimiston yhteys- ja laskutustiedot löydät täältä. Meidät tavoitat myös osoitteesta info@ihmefestival.fi.

IHMEen kumppaneita ovat Koneen Säätiö, Aalto-yliopiston kuvataidekasvatuksen koulutusohjelma sekä Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus.

IHME-teos 2017: The Black Charismatic

Keskiviikko 5.4.2017 klo 18.00
Finnkino Tennispalatsi, sali 2, Salomonkatu 15, Helsinki
The Black Charismatic -elokuvan maailmanensi-ilta
Ilmainen sisäänpääsy, paikat varattavissa maanantaista 20.2. alkaen

Tennispalatsi sijaitsee Kampin keskuksen välittömässä läheisyydessä (kauko- ja seutuliikenteen linja-autot). Helsingin rautatieasemalle ja Elielinaukion linja-autoasemalle on 700 metrin matka (junat, seutu- ja lähiliikenteen linja-autot). Lähimmät raitiovaunupysäkit ovat linjojen 2 (Kamppi) sekä linjojen 9 (Kampintori), 4, 7A, 7B ja 10 (Lasipalatsi) pysäkit.

Lähin pysäköintihalli on EuroParkin P-Kamppi (Olavinkatu 1/Eteläinen Rautatiekatu 4, ramppi Sokos Hotel Presidentin vasemmalla puolella)

Torstaista 6.4.2017 lähtien 29.4 saakka, päivittäin klo 10.00–18.00 (ei sunnuntaisin)
Pelastusarmeijan Temppeli, Uudenmaankatu 40, Helsinki
The Black Charismatic -videoinstallaatio
Ilmainen sisäänpääsy

Pelastusarmeijan Temppeliin pääsee parhaiten raitiovaunuilla 3 (pysäkki: Iso Roobertinkatu) ja 6 tai 6T (pysäkki: Aleksanterin teatteri). Noin kilometrin päässä sijaitseville Helsingin rautatieasemalle ja Elielinaukion/Kampin keskuksen linja-autoasemille saapuvat junat sekä kauko-, lähi- että seutuliikenteen linja-autot.

Lähin pysäköintihalli on Q-Parkin Pikku Erottaja (Yrjönkatu 8–10).

Torstai 6.4.2017 klo 19.00
Temppeliaukion kirkko, Lutherinkatu 3, Helsinki
The Black Monks of Mississippin levynjulkaisukonsertti
Ilmainen sisäänpääsy, paikat varattavissa maanantaista 20.2. alkaen

Temppeliaukion kirkkoon pääsee parhaiten raitiovaunulla 2 (pysäkki: Sammonkatu). Noin kilometrin päässä sijaitseville Helsingin rautatieasemalle ja Elielinaukion/Kampin keskuksen linja-autoasemille saapuvat junat sekä kauko-, lähi- että seutuliikenteen linja-autot.

Lähin pysäköintihalli on EuroParkin P-Kamppi (Olavinkatu 1/Eteläinen Rautatiekatu 4, ramppi Sokos Hotel Presidentin vasemmalla puolella).

Festivaalin puhe- ja elokuvaohjelma

Kulttuuriareena Gloria, Pieni Roobertinkatu 12, Helsinki

7.–8.4.2017

Perjantai 12.00–24.00

Lauantai 12.00–24.00

Kulttuuriareena Gloriaan pääsee parhaiten raitiovaunuilla 10 (pysäkki: Kolmikulma) ja 6 tai 6T (pysäkki: Erottaja). Noin kilometrin päässä sijaitseville Helsingin rautatieasemalle ja Elielinaukion/Kampin keskuksen linja-autoasemille saapuvat junat sekä kauko-, lähi- että seutuliikenteen linja-autot.

Esteettömyys

Kulttuuriareena Gloria

Glorian pääsisäänkäynti on varustettu porrashissillä. Sisäänkäynnin edessä on 15 cm korkuinen porras, joka varustetaan tarvittaessa siirrettävällä luiskalla. Pääsisäänkäynnin ovi ei aukea automaattisesti. Otathan yhteyttä etukäteen Glorian vahtimestariin (puh. 09 310 45 812), jos tarvitset esteetöntä sisäänkäyntiä.

Isompien esteetöntä sisäänkäyntiä tarvitsevien ryhmien kannattaa käyttää pääoven vieressä oikealla puolella sijaitsevaa ovea, josta pääsee luiskaa pitkin suoraan tapahtumasaliin. Otatathan yhteyttä Glorian vahtimestariin (puh. 09 310 45 812), jos tarvitsette kyseistä sisäänkäyntiä.

Gloriassa on esteetön wc-tila, joka sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa wc-käytävän päässä. Pääsisäänkäynnin läheisyydessä on yksi esteetön autopaikka. Liikkuminen Glorian ensimmäisessä kerroksessa on esteetöntä, ja tapahtumasali on yhdessä tasossa. Gloriassa ei ole hissiä. Toinen kerros ja siellä sijaitsevat parvi eivät ole esteettömiä. Glorian tapahtumasalissa ei ole kiinteää induktiosilmukkaa. Avustavat koirat ovat tervetulleita Gloriaan.

Lisätietoa Glorian saavutettavuudesta saa numerosta 09 310 45 812 (vahtimestari).

Finnkino Tennispalatsi, sali 2

Tennispalatsin sali 2 sijaitsee 2. kerroksessa. Pyörätuoliasiakkaita varten käytössä on hissejä ja salissa kaksi pyörätuolipaikkaa. Samassa kerroksessa on yksi esteetön wc.

Eteläisen Rautatiekadun puoleisen sisäänkäynnin läheisyydessä on esteetön autopaikka. Tennispalatsissa ei ole kiinteää induktiosilmukkaa. Avustavat koirat ovat tervetulleita.
Isompien esteetöntä sisäänkäyntiä tarvitsevien ryhmien on suositeltavaa ottaa yhteyttä tapahtumatuottaja Noora Kuroseen (puh. 040 689 9079).

Pelastusarmeijan Temppeli

Pelastusarmeijan Temppeliin on esteetön pääsy pääsisäänkäynnin oikealla puolella olevaa luiskaa pitkin. Saattoliikenteen ajoneuvo voi ajaa Temppelin sisäpihalle portaiden eteen (tuloväylän korkeusrajoitus on 2,4 m).

Kirkkosalin eteistilassa on esteetön wc. Salissa on induktiosilmukka. Opaskoirat ovat tervetulleita.

Isompien esteetöntä sisäänkäyntiä tarvitsevien ryhmien on suositeltavaa ottaa yhteyttä Pekka Ahoseen (puh. 09 6812 3013) tai keskukseen (puh. 09 6812 300) ennen vierailua.

Temppeliaukion kirkko

Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti. Kulkureitti sisäänkäynnille on tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.

Pääsisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos. Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi on raskas tai muuten vaikeasti avattavissa.

Sisäänkäynti ja kirkkosali sijaitsevat samassa kerroksessa. Kirkkosalissa on kiinteä induktiosilmukka. Pyörätuolille sopivat yli 20 esteetöntä paikkaa sijaitsevat eri puolilla kirkkosalia. Esteettömille paikoille on helppo päästä. Saatavilla on erillisiä istuimia kiinteiden penkkien lisäksi. Kirkkosalin kalusteet erottuvat lattiasta tummuuseron avulla.

Kirkkosalin yhteydessä on esteetön wc.