Musiikki & ruoka


  • Band of Weeds: pujo (Artemisia vulgaris), hevonhierakka (Rumex longifolius) sekä pelto-ohdake (Cirsium arvense). Kuva: Kalle Hamm.

  • Kuva/Photo: Sotarn

  • Korjaamon Baari & Keittiö / Korjaamo Bar & Kitchen: Vegan Bowl. Kuva/Photo: Korjaamo

IHME-teoksen ympärille rakentuu monipuolinen festivaaliohjelma, joka sisältää myös musiikkia ja makuelämyksiä.

Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

IHME-klubi

The Band of Weeds

25.5. klo 22:30 
Korjaamon Kulmasali, Vapaa pääsy

Festivaalin perjantai-illassa ääneen pääsevät lajit joiden ääntä ei tavallisesti ole totuttu kuulemaan. Tutut rikkaruohomme muodostavat yhdessä The Band of Weeds -kokoonpanon, joita määrittää marginaalisuus. Kyseiset kasvit ovat paitsi toislajisia (muita lajeja kuin ihminen), myös ”väärissä” paikoissa kasvavia, rikkakasveiksi määriteltyjä lajeja.

Taiteilijapari Kalle Hammin ja Dzamil Kamangerin äänitaideprojekti, The Band of Weeds, hyödyntää kasveista elektronisesti johdettua äänimateriaalia, jota tapahtumassa muokkaavat Hammin lisäksi Lauri Ainala, Hermanni Keko ja Olli Aarni.

Keikan jälkeen arvotaan viime vuoden IHME-teoksen osana julkaistuja Theaster Gatesin ja The Black Monks of Mississippi -kokoonpanon albumeja, joita et saa muualta.


Sofia Jannok

26.6. klo 21:00
Korjaamon Kulmasali, Vapaa pääsy

Lauantai-illan klubiohjelmasta vastaa ruotsinsaamelainen laulaja-lauluntekijä Sofia Jannok yhtyeineen.

Kahdesti Grammy-ehdolla ollut Jannokin musiikki on yhdistelmä folkia, poppia ja powerjoikua. Hän laulaa pääosin pohjoissaameksi, mutta kirjoittaa laulujensa sanoituksia myös englannin ja ruotsin kielellä.

Ruotsin Lapista kotoisin oleva Jannok tunnetaan myös saamelaisten oikeuksia ajavana aktivistina. Hän on useita kertoja vastustanut julkisesti muun muassa kaivosten perustamista saamelaisten poronkasvattajien maille. Arktisten alueiden ympäristökysymykset ja alkuperäiskansojen asema kuuluvat myös hänen musiikissaan, joka on Jannokille tapa edistää muutosta.

Jannok on julkaissut neljä albumia, joista viimeisin – ORDA – This is my land – ilmestyi vuonna 2016.

Sofia Jannokin verkkosivut 


Festivaalimakuja

25.-27.5.
Korjaamon Baari & keittiö palvelee IHME-festivaalin yleisöä tapahtuman ajan. Nauti juomat Korjaamon kesäpihalla tai IHME-klubin tunnelmassa ja maistele viikonlopun festivaaliteemoista vaikutteita saanutta IHME-brunssia.

Korjaamon keittiö on auki: pe klo 11-14 & 16-22, la 11-15 & 16-22, su 11-15
Korjaamon baari on auki: pe-la 11-24(02), su 11-17


Taidekirjojen kierrätyspiste

25.-26.5.
Korjaamon Kulmasali
Oletko sinäkin taidekirjojen ystävä, mutta niitä on kertynyt liikaa? Haluaisitko antaa jo lukemasi julkaisun hyvään kotiin? Etsitkö kirjoja tietystä taiteenlajista? Taidekirjojen kierrätyspiste on paikka, jonne voi tuoda taidekirjoja- ja lehtiä ja napata mukaan itseä kiinnostavia julkaisuja ilmaiseksi. Kierrätyspiste toimii festivaalin yhteydessä Korjaamolla. IHME toimittaa loput julkaisut festivaalin jälkeen kierrätykseen. Laitetaan hyvät kirjat kiertämään!