Työpajat


  • We Buzzz - Pöristään työpajassa tehdään hyöteisnaamioita. / We Buzzz workshop is for making insect masks. Kuva/ Photo: Kemê

  • Muistoja säästä - Story Data työpajassa kerätään ja jaetaan säämuistoja. / Story Data workshop is for gathering and sharing weather memories. Kuva / Photo: Arlene Tucker

Kaikenikäisille suunnattuihin avoimiin ja maksuttomiin työpajoihin voi tulla ilman ennakkoilmoittautumista yksin tai yhdessä.

Story Data – Muistoja säästä

Lauantaina 26.5. klo 12:00–16:00, Korjaamo, Kasvihuone

Kaikenikäisille suunattu nonstop-työpaja yhdistää ilmastontutkimusta, taidetta ja osallistujien henkilökohtaisia kokemuksia. Pajan tarkoitus on tarjota osallistujilleen tietoa ja tarinoita, joiden pohjalta voi muodostaa oman kantansa ilmastonmuutoksesta.

Paja muodostuu seitsemästä eri  aikakausia edustavasta pisteestä, joiden kautta kulkemalla voi muistella omia säähän liittyviä kokemuksia -viimeisintä lumiukonrakennuskeliä tai uimavesien lämpenemisen odotusta. Muistoihin virittäydytään esineiden ja muiden osallistujien nauhoittamien muistojen kautta. Voit nauhoittaa tai piirtää oman muistosi.  Pajassa on mahdollisuus kysyä aiheesta ilmastotutkijoilta, jotka kertovat tutkimustietoa ilmaston muuttumisesta 1880-luvulta aina vuoden 2050 ennusteisiin saakka. Työpaja käynnistää pidempikestoisen Science in Helsinki -projektin, jossa ilmastontutkimustietoa tuodaan lähemmäs ihmisiä taiteen keinoin.

Työpaja on taiteilija Arlene Tuckerin ja ilmastontutkija Stephany Mazonin vetämä ja siihen voi osallistua suomeksi, englanniksi ja espanjaksi.

We Buzzz – Pöristään!

Lauantaina 26.5. klo 12:00–16:00, Korjaamo, Mediahuone ja sunnuntaina 3.6. Myyrmäen IHMEessä (kellonaika tarkentuu)

Puhutko ötökkää? Nonstop-työpajassa muutetaan näkökulmaa ja sukelletaan hyönteisten maailmaan. Kaiken ikäisille soveltuvassa pajassa tehdään hyönteisnaamioita pahvista eri menetelmiä hyödyntäen. Pajassa voi myös kokeilla elämää hyönteisenä liikkeen, äänien ja eläytymisen kautta. Ohjaajina toimivat taiteilijat Kemê ja Rosamaría Bolom (Korjaamo) ja Kemê ja Ana Gutieszca (Myyrmäen IHME). Työpajaan voi osallistua suomeksi, englanniksi ja espanjaksi.