Elokuvaohjelma


  • Manfred Schwaba: Atlantic35. Kuva: Barbara Mayer.

  • Ken Jacobs: Perfect Film. Copyright : Light Cone.

  • William E. Jones: Discrepancy.

IHME-nykytaidefestivaalin vuoden 2017 elokuvaohjelman on laatinut kölniläinen elokuvakriitikko Olaf Möller. Hän sai tehtäväkseen tutustua festivaalin IHME-teoksen tekijän, chicagolaistaiteilja Theaster Gatesin, monipuoliseen tuotantoon ja valita teemat kahdelle elokuvasarjalle tähän taustayöhön perustuen. Perjantain 7.4. elokuvaohjelman teema on Kuviteltu Japani ja lauantain 8.4. ohjelman teema on Löydetyn merkityksiä. Möller kertoo valintojensa taustoista:

”Sunnitellessani elokuvaohjelmaa, tuntui järkevältä tutkia niitä ulottuvuuksia Gatesin töistä, jotka puhuttelisivat yleisöä elokuvallisen sisällön kautta. Huomioni kiinnittyi Plate Convergences -näyttelyyn (2007), jota voidaan pitää Gatesin läpimurtona. Sana convergences, lähentyminen, kuvaa ytimekkäästi sitä, mistä IHME-elokuvaohjelmassa (ja kenties Gatesin koko tuotannossa) on kyse. Näennäisesti etäiset kulttuurit lähentyvät toisiaan ja tuovat esiin ihmisiä yhdistäviä ajatuksia ja muotoja. Näiden teemojen tärkeys korostuu entisestään aikana, jolloin Gatesin kotimaa hosuu täysin vastakkaisissa suunnissa (rikkoen mitä todennäköisimmin omaa perustuslakiaan).”

Lue lisää Möllerin elokuvaohjelmasta ja tutustu hänen laatimiinsa elokuvaesittelyihin. Löydät perjantaisarjan ja lauantaisarjan elokuvat näistä linkeistä.

Lue Olaf Möllerin teksti kokonaisuudessaan PDF-versiona täällä.