Työpajaohjaajat


ANNAMARI KARJALAINEN

Annamari Karjalainen

Kuva: Kristiina Tuura

Annamari Karjalainen on yhteisöteatteriohjaaja ja tuottaja. Vuosina 2008-2013 hän oli Varsinais-Suomen läänintaitelijana esittävän taiteen ja monikulttuurisuuden alalla. Hän on tehnyt esityksiä tarinoista ja muistoista yhteisöissä, työvälineinä Tarinat, Muisti ja Aika. Lähivuosien tärkeimpiä projekteja ovat olleet Kylämatka, muisteluteatteria kyläyhteisöissä, ja Taide kotouttaa, monikulttuurinen hanke, jonka tarinankerrontaesityksen oheen syntyi yleisölle suunnatut Jaetut tarinat -työpajat.


MARKUS LUUKKONEN

Kuva: Anna Uschanov

Kuva: Anna Uschanov

Markus Luukkonen on tarinankertoja ja esiintyvä taiteilija. Hän on opiskellut draamaa ja soveltavaa teatteria Metropolia Ammattikorkeakoulussa ja Snellman-Korkeakoulussa Helsingissä ja työskentelee esiintyvänä tarinankertojana, kouluttajana ja työpajaohjaajana.


ALEXANDRA SALMELA

Kuva: Heini Lehväslaiho

Kuva: Heini Lehväslaiho

Kirjailija, teatteridramaturgi ja kääntäjä Alexandra Salmela (s. 1980, Bratislava) on teatterintekijänä kiinnostunut poikkitaiteellisista, perinteisten teatteritilojen ulkopuolella toteutettavista muodoista, erityisesti site-specific –teatterista. Hänen vuonna 2010 julkaistu esikoisromaaninsa 27 eli kuolema tekee taiteilijan sai Helsingin Sanomien esikoiskirjapalkinnon ja oli Finlandia-palkintoehdokkaana. Sittemmin hän on julkaissut satukokoelman Kirahviäiti ja muita hölmöjä aikuisia sekä suomen- että slovakinkielisenä versiona ja slovakinkielisen satukirjan Mimi a Líza.


KATJA TUKIAINEN

Kuva: Jorma Marstio/Suomen kuvapalvelu Oy

Kuva: Jorma Marstio 2012/Suomen kuvapalvelu Oy

Maailma uusiksi sarjakuvissa -työpajan ohjaa kuvataiteilija Katja Tukiainen (s. 1969), jonka sadunkaltainen kuvakieli pitää sisällään vahvoja yhteiskunnallisia teemoja. Tukiainen on ohjannut sosiaalisen sarjakuvan työpajoja Intiassa. Häntä kiinnostaa kerronnallisuuden kautta toisen asemaan asettuminen. Tukiaisen viimeisin näyttely Kaunis maailma oli esillä Galerie Forsblomissa 2013. Katja Tukiaiselle myönnettiin Suomen sarjakuvaseuran Puupäähattu-palkinto vuonna 2003, ja vuonna 2007 hän sai muotoilun valtionpalkinnon ensimmäisenä sarjakuvataiteilijana.